zeepier-op-leka-2021.reismee.nl

Vakantiedag 2: vissen geblazen

Vandaag regent het nog als we rond 07:00 opgestaan zijn, maar na het ontbijt is het droog en kunnen we de auto laden om de spullen (en Wim) op de haven te krijgen. Oh ja, de auto die we van Karl Oddvar hebben gekregen wordt normaal kennelijk door Isabel bestuurd getuige het L-plaatje op de achterzijde en het stro en de mest in de bak (het is een combi). Ook zitten de spijkerbanden er nog onder. Maar goed dat de politiepost op Leka inmiddels een toeristen uitspanning is geworden dat is maar goed ook want Leka Spiseri is gesloten.

Wim wordt door Wiegert betrapt op curieus gedrag. Tenminste dat vond Wiegert toen hij zag dat Wim met een kaars over zijn gulp stond te wrijven.

Wat bleek dat was een oud trucje om een slecht lopende rits tot meer medewerking te bewegen. Maar goed hilariteit alom. Zag er al met al wel raar uit!

Op de haven aangekomen maken we snel de boten op orde en varen uit. https://youtube.com/watch?v=hj0EAWBfNPQ&feature=share . We hebben de hele dag wel zo nu en dan een buitje motregen. Net niet genoeg om echt nat van te worden gelukkig, maar ook de zon komt er regelmatig tussendoor.

Over de vangsten kunnen we kort zijn die waren bedroevend. Het eind van de dag naderde met een 4-tal makrelen (voor het avondeten) 3 mooie pollacken en een gulletje.

Natuurlijk werd er ook nog wel wat klein grut gevangen.

Het avondeten was dus makreel. Makreel teriyaki om precies te zijn.

Met noedels en sperzieboontjes en oosters gekruid. Wiegert zag het helemaal zitten en eigende zich zelfs de hele pan toe. Gelukkig zaten wij toen al met een volle maag.

Dirk had al eerder struiken met kruisbessen gevonden en die samen met Wiegert geplunderd. Nu moet de rabarber van Thorgrim (de buurman) het ontgelden. Het is wel wat laat in het jaar, maar de struik is nog nooit geplukt dit jaar. We denken dat het dus geen kwaad kan en Thorgrim vindt het prima (dat onkruid!). Snel na het avondeten dus nog rabarber compote gemaakt, die overigens prima smaakt. Hebben we morgen ook een toetje. Al met al een prima dag en een rustige avond.

Rien

Da s hard werken…maar wel in een schitterende omgeving…succes vandaag…en probeer het eens ondiep langs de kanten…

Lammy en Gijs

zeker elke dag vis op het menu??? en mannen veel succes verder met het vissen gr Lammy en Gijs

marinka

Ziet er al goed uit. Er wordt idg gevist en gelijk genuttigd. Lijkt nu al op een culinaire trip. Fijn dat Wim rond gereden kon worden, denk dat het nu wel tijd wordt voor een nieuwe knie Wim? gelukkig is er aangepast vervoer. Lekker vissen samen !!