Fjæremark gaat in 2021 weer naar Noorwegen; Welkom op mijn Reislog!
Hallo en welkom op mijn reislog!
Vanwege de komst van een kleinkind en later die van Covid-19 was Fjæremark al sinds 2019 niet meer in Noorwegen geweest. Så dramatisk lang!
Maar dit jaar moet het er maar weer van komen (de prikkies zitten er bij alle reisgenoten in). Dit jaar "slechts" met 4 man. George is nog niet voldoende opgeknapt na het nodige loodgieterswerk bij zijn rikketik en Rien had zijn middelen al anders benut.
Weer naar Leka. Opnieuw met het vliegtuig, maar alleen de reis van Trondheim naar Leka verloopt dit keer anders. De KLM vliegt niet vroeg genoeg (overigens niemand) om de reis met trein, bus en snelle postboot te doen. Nu dus eerst overnachten op het vliegveld in Trondheim, de volgende ochtend met de trein naar Grong en vandaar met de bus naar een bushalte in de middel of nowhere (het Kjelleidet krys) waar we een regiotaxi geregeld hebben om ons naar de ferry in Gutvik te brengen (backup is dat Karl Oddvar ons ophaald). Dan met de ferry oversteken (20 minuten) en 2 minuten lopen naar het huis dat we gehuurd hebben. Als alles goed gaat zijn we dan zo rond 14:30 op Leka en kunnen we ons lekker rustig installeren.Ik kan bijna niet wachten om dit uitzicht weer te zien
Een vervelende bijkomstigheid is dat de Noren de regels voor het exporteren van vis door particulieren weer eens aangepast hebben. Mocht je voorheen 10 kg vis zonder problemen meenemen en 20 kg als je een exportvergunning had (kon je krijgen als je verbleef bij een geregistreerd sportvisrecreatiebedrijf). Nu is dat verandert in 18 kg mist je bij een geregistreerd sportvisrecreatiebedrijf verblijft. Met andere woorden wij hebben op dit moment geen exportvergunning. Als we die niet weten te krijgen dan vissen we gewoon voor onze vrienden op het eiland en laten we "toekomstvis" lekker zwemmen om zich voort te planten!
Ik zie je graag terug op mijn reislog en laat gerust af en toe eens een berichtje achter!
Leuk dat je met me meereist!
Top mannen gaan met die banaan! (prima pilker trouwens)
en Wim klasse dat je meegaat, geniet ze!
veel plezier met alle voorbereidingen.